Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Sindromul “now” (Daniel Maftei)

Sindromul “now”

Daniel Maftei

De cele mai multe ori pasiunile vin şi trec. Puţine sunt cele ce se concretizează în constante ale vieţii, dar acestea trasează axele de coordonate ale existenţei în ansamblul ei şi implică un entuziasm de zi cu zi ce duce viaţa dincolo de limitele unei banalităţi existenţiale – însă nu este suficient. Toate celelalte pasiuni temporale transformă momentele seci în rafale de însufleţire şi bucurie, aducând din adâncul uniformităţii patosul şi exaltarea. Pasiunile trecătoare trebuie alimentate. Ele desăvârşesc omul prin plusul de cognitivitate şi cultură socială pe care îl aduc o dată cu ele, mai ales când acestea înalţă omul până dincolo de condiţia sa actuală.

Însă, foarte des, unele stavile, piedici diverse stau în faţa îndeplinirii unui astfel de “vis al momentului” care înflăcărează sufletul, inima şi mintea. Te-ai putea întreba care ar fi rostul unei pasiuni, fie ea şi nobilă, conştientă şi asumată dacă atât de multe obstacole îi stau în cale în a o îndeplini; lumea se pare că nu te ajută prea mult pentru că fiecare individ pare a trăi aceeaşi dezamăgire ca şi tine. (…) Sindromul momentului macină fiinţa. El capătă forma acelei nelinişti care spune că propria nevoie sau dorinţă trebuie îndeplinită “acum” pentru că sufletul îi alimentează existenţa. Din atât de multe lucruri pe care ni le dorim unele par mai imperios necesare decât altele pentru a urca pe scara phanteonului propriei mulţumiri de sine şi de a desăvârşi “eu-ul” atât de însetat şi avid de pasiune şi cunoaştere. Astfel de lucruri trebuie făcute “acum” pentru a fi trăite la adevărata lor intensitate. O dată cu trecerea timpului îşi pierd din elanul lor existenţial şi induc nonsensul. (…) Te găseşti însă dezamăgit. Alţii îţi fură propriile pasiuni pentru că ei nu întâmpină niciun fel de piedică. Se pare că norocul le-a surâs mai mult decât o face pentru tine; iar pasiunea ta devine kitsch în mâinile lor. Ei o fac într-un mod automat, inconştient, ca pe o datorie, şi nicidecum ca pe un vis înflăcărat cu atât de multă împătimire – şi iar gândeşti la nedreptatea vieţii care îţi joacă feste atât de des!

Cu toate acestea un efort dus până aproape de extrem face din om un buzdugan ucigător care nu mai ţine seamă de ceea ce prinde în colţii lui de oţel; o supraexaltare a însăşi existenţei într-un imbold de furie constructivă duce visul aproape de deznodământul său şi îl transformă în realitate. Clipa trăită este într-atât de autoînălţătoare încât poţi crede că orice alt vis se poate îndeplini aievea după aceleaşi reguli. (…) Sindromul “now” nu este decât o exaltare a propriilor eforturi şi posibilităţi de a duce la îndeplinire o pasiune fără ca aceasta să se transforme în patimă distructivă; reprezintă gândul tău ascuns şi truda de a te vedea împlinit fără a ţine seama de trecut sau de viitor ca amânare a prezentului. (…) Şi merită! Acum TU eşti cerul. Tot ceea ce se întâmplă sub tine, de la oameni până la evenimente, nu te pot atinge… dacă nu ar fi o clipă trecătoare…
06/26/2010 13:31:37
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one