Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Oamenii timpului nostru (Lilioara-Mariana Popescu)

Oamenii timpului nostru

de Popescu Lilioara-Mariana

„Boala cea mai îngrozitoare a planetei nu este cancerul sau SIDA, ci gândirea conflictuală a omului”(Stefano Elio D”Anna)
Ne punem problema unei societăți superficiale în care alergăm mereu spre lucruri fără sens. Esența vieții ne scapă și asta numai datorită comodității noastre. Redescoperirea bucuriilor trebuie să revină din inițiativa noastră și să nu așteptăm ca asta să vină de undeva de la nivel înalt pentru că „nicio politică, religie sau sistem filosofic nu poate transforma societatea din exterior. Doar o revoluție individuală, o renaștere filosofică, o vindecare a sinelui, om cu om, celulă cu celulă, ne vor putea conduce spre o prosperitate planetară, spre o civilizație mai adevărată, mai inteligentă și fericită.”
În realitatea actuală negativismul este cel care stă la baza formării omului și a relațiilor din societate. Ne e mult mai simplu să-l luăm pe NU în brațe și să jonglăm toată ziua cu el fără să obosim. E mai simplu să abordăm astfel viața decât să pășim în adâncul problemei și să ne bucurăm în cele din urmă de descoperirea adevărului esențial, al rolului pe care îl avem pe planetă.
„Viața este prea neprețuită să depinzi de ea și prea scumpă să o pierzi”. Tocmai în acest sens se indentifică noțiunea de „dependență” atât de cunoscută în rândul nostru. De unde apare de fapt dependența? Din lipsa de încredere în sine, din renunțarea la libertate și supunerea față de așa numitele reguli ale societății. A fi dependent înseamnă a renunța la „ a creea”, înseamnă a purta o mască care să ne arate altfel decât suntem.
Omul se îndepărtează de măreția sa tocmai prin faptul că se complace în situația de a fi dependent și renunță fără nicio luptă la valoarea independenței. „Să fii independent este întotdeauna o alegere personală chiar și atunci când este involuntară. Nimic și nimeni nu te mai poate constrânge să depinzi, pentru că numai tu singur poți decide asta”. „Predispoziția de a acuza lumea și de a te lamenta este cea mai incontestabilă dovadă că ființa umană nu a înțeles încă aceste principii. Omul nu depinde de o firmă și nu este limitat de o ierarhie sau de un șef, ci de propria lui teamă. Dependența înseamnă teamă”.
O societate independentă nu se poate naște în lumea contemporană tocmai în ideea că suntem mult prea dependenți unii de ceilalți. Existăm în măsura în care există ceilalți la fel cum ceilalți există pe fundalul existenței noastre.
Suntem o specie muribundă , o specie pe cale de dispariție „o specie care cedează locul unei ființe superioare”. Prin faptul că ne lăsăm dominați de alții devenim astfel complici la propria-ne sufocare, deoarece ...până la urmă, noi înșine suntem responsabilii tuturor evenimentelor din viața noastră, fie ele pozitive sau negative.
04/23/2010 22:36:13
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one