Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Crezi că viaţa îţi aparţine? (Aluculesei Anamaria)

Crezi că viaţa îţi aparţine?

Aluculesei Anamaria

Crezi că viaţa îţi aparţine?
Crezi că totul depinde de tine?
Te înşeli, nimic nu depinde de tine, tu nu esti decăt o victimă a destinului ce face din tine tot ce pofteste! Te poate face stăpânul pământului dar dacă vrea în Infern te coboara şi… deşi esti încă în viaţă te arde atât de tare încât ajungi să nu-ţi doreşti decât moartea!
Crezi că glumesc, crezi că nu am dreptate, poate îţi vine să râzi, dar mai gandeşte-te o dată! Crezi că viaţa îţi aparţine?
Mă faci să râd! Nu-mi vine să cred cât de prost eşti!
Bine, voi încerca să te conving!
Câte lacrimi ai vărsat până acum? Multe?
Nu, foarte multe!
De câte ori ai râs? De multe ori?
Nu, de foarte multe ori! Şi cum s-a terminat? Nu cumva ceva te-a facut din nou să plângi?
Vezi? Te ridică, apoi te coboară, te distruge încet-încet în interior şi el nu face decât să râdă! Râde de tine!
Taci! Fii atent, ascultă! Auzi?
E aici, ascultă ceea ce vorbim!
Nu mă crezi? Crezi că suntem singuri?
Mă faci să râd din nou!
Mai crezi că viaţa îţi aparţine?
Bine, voi încerca să te conving din nou!
Hai deschide-ţi aripile, zbori, fă ce vrei tu! Hai, desprinde-te, fii liber, doar viaţa îţi aparţine!
Ce… nu poţi?
Haaa….o să mă îngraş din atâta râs! Nu poţi, nu?
Aşa este! Chiar nu poţi, pentru că viaţa nu-ţi aparţine, îi aparţine lui şi numai lui! Râde şi el de tine, chiar dacă tu nu vrei să auzi şi chiar dacă tu te crezi stăpânul vieţii tale.
Dacă aş fi în locul tău eu n-aş mai crede că pot face tot ce-mi doresc, pentru că atunci când eşti mai sigur pe tine lumea se prăbuşeşte pe tine şi-ţi auzi oasele pocnind de atâta greutate. Esti obosit? Ţi se închid ochii?
Da, aşa este, ţi se închid ochii dar în acelaşi timp îţi este frică, pielea ţi se face ca de găină, fiori reci te cuprind!
Te mai crezi stăpânul vieţii tale?
Mai crezi că el nu-i aici?
şi dacă este?
Poate se ascunde ca tu să nu-l vezi!
Dar dacă vrea să se razbune pentru că tu nu vrei să-i cedezi?
Oare chiar nu crezi că poate să te pună la pământ, putin zis, de vrea te bagă în pământ, în pământul rece, într-un coşciug întunecat.
Ţi-e frig, te încolţeşte, nu mai ai mult dar tu încă mai continui, chiar nu vrei să mă crezi?
Întelege omule, viaţa nu-ţi aparţine! Dacă vrea, la o simplă bătaie din palme îţi ia tot ce ai mai scump pe lume, îţi ia familia, îţi ia anii rămaşi şi fără să-ţi răspundă la vreo întrebare îţi ia şi viaţa alături de persoana pe care o iubeşti!
Ascultă, dacă mai poţi, poate eşti prea obosit, îmi auzi vocea doar prin ecou pentru că deja şi-a făcut apariţia, încet-încet ţi se opresc bătăile inimii, simţi că te sufoci, vrea să se răzbune! Ţi-e frică?
Nu ţi-e frică sau nu vrei să recunoşti?
Acum începi să înţelegi, să înţelegi că viaţa nu-ţi aparţine, că respiri doar pentru că aşa vrea el, destinul, ce te lasă în noapte speriat de a ta moarte, de a ta umbră ce cade necruţătoare pe pământ şi întuneca o altă viaţa!
Cum ai tupeul să faci aşa ceva, cum poţi să crezi că ceva îţi aparţine, cum poţi să crezi că ai dreptul să întuneci un alt destin, o altă viaţa!
Da, într-adevar poţi, dar nu ai dreptul! Oricând roata se poate învârti şi ce să vezi? Şi el îţi poate face rău, mai mult rău decât ţi-ai putut tu imagina vreodată că ai putea face!
Te crezi stăpânul vieţii tale?
Crezi că viaţa îţi aparţine?
Încă da?
Nu-mi vine să cred!
De câte ori ai căzut la pământ şi n-ai făcut decât să-ţi doreşti propria moarte dar n-ai putut s-o ai, n-a vrut să ţi-o dea, te-a lăsat să arzi de viu în focul Iadului ce pentru tine s-a ridicat, aici, pe pământ! Te-a ars atât de tare încât nici lacrimi nu mai puteai să verşi de prea multă durere!
De câte ori?
De multe ori! Şi tu încă mai crezi că viaţa îţi aparţine?
Bine, te las aşa, te las să crezi ce vrei deşi chiar nu ai nici o boabă de dreptate, te las să suferi pentru că tu aşa vrei! Te las să crezi ce vrei!
Dar oare ai dreptate?
Destinul ţi-l faci tu?
Viata îţi aparţine?
06/25/2011 15:19:57
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one