Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

E prea greu… (Aluculesei Anamaria)

E prea greu…

Aluculesei Anamaria

E prea greu să mergi prin viaţă, să lupţi pentru ea când ştii cum se va termina. Viaţa pentru mine e precum un roman la care îi ştiu începutul dar totodata şi sfârşitul. Iar atunci când îi ştiu sfârşitul îmi pied dorinţa de al citi în întregime.
Viaţa mi se pare mult prea grea pentru un sfârşit ce se numeşte moarte şi amintiri piedute. E dificil să trăieşti, să te ridici în fiecare dimineaţă, în fiecare zi ce se termină cu un acelaşi apus, cu o aceeaşi noapte întunecată. E prea greu să trăieşti aşa!
Îmi ştiu sfârşitul la fel de bine precum îmi ştiu începutul, o lume învăluită de ceaţă prea deasă pentru doi ochii negrii complet neştiutori! Îmi pierd credinţa că ceva după acel sfârşit mi-ar aduce dorinţa de a trăi, de a păşi cu picioare sigure în viaţă!
Ca să te convingi că nu se merită să trăieşti, să suferi, să munceşti e suficient să mergi undeva într-un loc populat, cu o picătură de romantism în suflet, pe o bancă, într-un parc circulat şi vei vedea foarte multe lucruri ce te vor convinge că ceea ce zic eu acum nu sunt doar simple gânduri…
Te aşezi poate sub umbra unui copac pentru a te feri de lumina Soarelui, pe o bancă de lemn uscat, stricat de ploaia ce s-a prăbusit de a lungul anilor pe ea. Priveşti lumea ce trece pe lângă tine… Ţi se iveşte imaginea unui copil ce se plimbă plin de viaţă, cu un zâmbet pe faţă ce-ţi aduce aminte de ceva ce te-a facut fericit cândva. Dar nici acum nu ai uitat şi pe buzele tale se naşte un zâmbet izvorat din adâncul sufletului. Aşa începe totul, cu un suflet inocent, cu o minte pură şi curioasă.
Mai laşi să treacă câţiva ani, mai trece o persoană prin faţa ta! Ea de acum începe să-şi facă visuri, planuri pentru viitor! Cunoaşte unitate şi fericire. Dar nu mult mai durează până când se aproprie de tine o altă fiinţă. Dar ea deja a simţit ce înseamnă viaţa, a cunoscut iubirea, a cunoscut şi durerea, a simţit cum lumea se prăbuşeşte pe ea şi cum deja durerea din suflet o sugrumă, simte cum i se şterg toate visele!
Când o vezi crezi că totul se termină aici, crezi că totul s-a sfârsit, dar nu suntem decât la jumatate din ceea ce se numeşte viaţă!
Mai trec câteva secunde, poate câteva minute şi-n acelaşi timp mulţi ani ce ţi se prabuşesc în faţă odată cu o persoană matură de această dată, dar care s-a ridicat în a ei viaţă! O persoana ce a cunoscut fericirea, iubirea, durerea iar acum împlinirea ce a venit în viaţa ei sub o formă sau alta, ce se ascunde dar în acelaşi timp se vede undeva pe la mijlocul trupului, a vietii, ce ar putea să se vadă? Poate doar o nouă viaţă, mult mai curată! O nouă stea de pe cerul albastru!
Ajungem acum la o nouă fază, un alt om ce s-a plictisit de a lui viaţă, care şi-a piedut în totalitate şi dorinţa de a mai visa! Totul, chiar totul, s-a nascut din sine şi s-a stins chiar în faţa lui! O persoana ce nu mai poate închide ochii pentru a visa, căci nu peste mult timp îi va închide pentru eternitate!
Şi astfel romanul se va încheia! Aceasta este definiţia vieţii! E prea greu să mergi prin ea când o ştii atât de bine!
Dar parcă acum chiar aş încerca, pentru cî mulţi îşi doresc dar tocmai lor li se închide calea şi nu acolo unde ar fi firesc ci acolo unde nu s-ar aştepta! Pe la jumatate din ceea ce se numeşte viaţă!
Şi totusi e prea greu!


Prin sânge şi mulţi nori
Se ascunde o dorintă,
Prin noroi şi mult gunoi
Se ascunde o fiinţă…
Un soare vine de după nori
Si-i şopteşte la ureche
Că de mâine va fi mai bine.
Ea nu crede, nu se minte,
În noroi mai mult se lasă,
Se scufundă şi se îneacă.
Soarele mânios se apleacă,
Vede cum sângele se încheagă
Şi întreabă noroiul gol
De ce n-a vrut fiinţa goală
Să vină-n lumea lui.
Dar raspunsul n-a venit.
Şi cum aştepta acolo,
Vede cum din noroi şi din gunoi
Iese la lumină o mândră floare…
Dorinţa fiinţei era cea de a muri
Ca să cunoască o altă viaţă…


Te înalţi uşor la cer,
Vântul îţi deschide aripile,
Ploaia îţi spală faţa,
Te înalti şi priveşti pământul
Care e din ce în ce mai mic
Şi tot mai neimportant.

Zbori, cânţi şi iubeşti,
Uiţi de ură şi durere,
Priveşti înainte şi nu înapoi,
Îţi vezi idealul tot mai aproape,
Zâmbeşti şi întinzi mâna
Şi tot încerci să zbori spre el.

Aripile îţi sunt întinse,
Vântul ţi le mângâie şi te ridică uşor,
Dar par firave şi bolnave
Şi trupul tot mai greu,
Dar nu ţi-ai pierdut speranţa
Că va fi cândva al tau,
Că ţi va aparţine mereu.

Şi totuşi pământul e chiar sub tine
Şi te aşteaptă cu răbdare de fier,
Iţi cere ce-i al lui,
Cere trupul veşted şi putred,
Îţi cere mintea murdară ce o ai,
Te cere înapoi pe tine.
06/25/2011 15:17:13
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one