Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

O tolbă cu poveşti atipice (de Cristina Bindiu)

Există persoane care încă înţeleg copilăria şi frumuseţea ei plină de candoare, naivitate şi vise. Datorită lor, copiii noştri se pot bucura mai departe de înţelepciunea vârstei lor de început. Având de partea lor oameni maturi care ştiu să le sădească în suflete bucurie, bucurie vor culege mai târziu şi vor şti mereu să zâmbească, şi să se preţuiască pentru ceea ce sunt. Un astfel de semănător este Claudia Groza. Ea seamănă în sufletele celor mici poveşti…. Poveşti cu tâlc, bine meşteşugite, unde fiecare copil se regăseşte pe sine împreună cu lumea sa lăuntrică încărcată cu idealuri. Citindu-le, ne dăm seama că izgonirea din Paradis este practic ieşirea din copilărie. Atât,nimic mai mult!
Cartea TOLBA CU POVEŞTI (apărută la Editura Cadrelor Didactice, 2011), se remarcă nu numai prin autenticitatea şi originalitatea discursului (evident de cum deschizi cartea) ci mai cu seamă prin fluiditatea narativă întâlnită în poveşti sale. Astfel, deşi fiecare poveste tratează un alt subiect, cu alte personaje şi întâmplări, prin stilul literar practicat, Claudia Groza reuşeşte să le unească toate într-un univers comun al copilăriei de unde desprindem următoarea învăţătură: totul e minunat dacă ştii să iubeşti.
Toate personajele sale, fie că e vorba despre şoricelul Attila, despre domnişoarele Lia şi Ella sau inimosul Inimioară, domnii Te rog şi Mulţumesc sau acea curioasă Buburuză fără buline ş.a.m.d., ne demonstrează că iubirea este cheia spre inima tuturor. Inclusiv a noastră! Probabil de aceea cartea ne cucereşte de la primele pagini. Cu fiecare pagină dată mai departe, ne învăluie şi ne duce pe nesimţite spre propria noastră copilărie unde ne identificăm fie că vrem, fie că nu, cu aceste plăsmuiri ideatice. Astfel, devenim la rândul nostru copiii ce-am fost şi un surâs plin de linişte se-aşterne peste sufletul nostru…
Fin psiholog, Claudia Groza creionează în personajele sale acele caracteristici care stârnesc în copil dorinţa de a fi un om bun. Felul în care pune în pagină calităţi ca iertarea, iubirea, nădejdea, încrederea, respectul, ajutorul, buna-cuviinţă, îl fac pe cititor să adere de la sine la acest sistem al bunului simţ, dorindu-şi să ia parte la asemenea trăiri de poveste, fără a trebui împins de la spate. Acest fapt duce automat la însuşirea unor valori de care societatea actuală are evidentă nevoie. Având si un conţinut educativ bine determinat, această carte reuşeşte să impregneze la nivel de conştiinţă individuală dorinţa de a fi mai oameni într-un secol în care omenia pare a se stinge încetul cu încetul….
Un om între oameni, scriitoarea Claudia Groza reuşeşte să scrie pentru copii şi adulţi deopotrivă, demonstrându-ne încă o dată că nu avem cum sa nu iubim copilăria din noi înşine, indiferent de vârsta pe care o purtăm pe umeri şi în suflete…
01/24/2012 14:05:23
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one