Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Portret in roz (de Popescu Lilioara-Mariana)

Fata în roz nu este neapărat îndrăgostită de această culoare. Poate că doar denumirea aceasta i se pare că sună mai bine. Ea nu este din neam ales dar nici nu face parte din categoria oamenilor pe care ne-am obișnuit să-i întâlnim. Nu seamănă cu o prințesă dar nici cu o femeie obișnuită.Uneori s-ar părea că există în fiecare femeie, alteori ia forma unei singure ființe. Fata în roz doar există și îi place soarele. Iubește soarele la fel de mult cum iubește ploaia sau furtuna. Pentru ea niciun lucru nu pare greu la fel cum niciun lucru nu pare ușor. Sunt doar lucruri care fac parte din viață, iar viața întotdeauna este frumoasă, mai ales că fiecare moment este creat pentru a desprinde ceva din el.
Fata în roz are trăsăturile specifice fiecărui om doar că nu este interesată de părerea celorlalți. Îi place să facă lucruri în care să pună suflet și nu suportă oamenii fără bun simț. Poate și de aceea principala sa caracteristică este respectul. Îi place să fie respectată tocmai pentru că respectă pe toată lumea și nu doar lumea, ci tot ceea ce există în afara oamenilor, de la simple obiecte până la cărți, de la frumusețea munților și a oceanelor până la fiecare plantă din grădina unui om, de la cele mai firave vietăți până la leul- cunoscut rege al junglei. Nu este însă o fană a animalelor cu pielea lipicioasă. Ele sunt în regulă atâta timp cât stau la locul lor. Ca de altfel și celelalte, toate sunt în regulă atâta timp cât își fac datoria.
În privința bărbaților admiră capacitatea de comunicare a acestora. Un bărbat care comunică se implică, gândește și se redefinește prin asta, însă ceea ce nu suportă la reprezentanții genului masculin este violența. Un bărbat violent nu își iubește viața, meseria (în cazul în care are una), nu își iubește familia, soția sau copiii. Un bărbat violent nu se iubește nici măcar pe sine, nu se respectă, iar ceilalți sunt doar niște pioni în jocul său.
Fericirea fetei în roz provine din lucruri simple. Din mici reușite pe care le săvârșește, din cuvintele aparent nesemnificative ale omului pe care îl iubește, pentru că, trebuie să precizez, fata în roz este îndrăgostită. Este îndrăgostită de multe aspecte ale vieții dar, la fel ca toții oamenii iubește un om. Iubește însă în taină. Preferă să țină doar pentru ea și pentru el această poveste. Tocmai de aceea nu vor exista detalii în această privință. Momentele acestea sunt mai frumoase atunci când nu sunt cunoscute de oricine. Ele au un farmec aparte numai dacă sunt trăite, nu și povestite. Despre omul pe care îl iubește mărturisește doar că e un om, dar nu un om ca toți oamenii, ci un om simplu și frumos.
Portret in roz (de Popescu Lilioara-Mariana)

Pentru că în viziunea ei fericirea înseamnă liniște, are nevoie să fie mereu împăcată cu sine. Atunci se pare că te poți simți întradevăr împlinit. Poți fi fericit atunci când citești o carte, atunci când mănânci un sandwich cu ardei copți, când poți să dormi o oră în plus dimineața sau când revezi pe cineva drag. Poți fi fericit în multe feluri. Dacă ești împăcat cu tine însuți ești un om fericit.
Și, deși i se spune astfel, fata în roz nu iubește roz-ul. Culoarea ei preferată este mai degrabă turcoaz-ul. O combinație plăcută între verde și albastru. Mediator între rece și cald, verdele înseamnă viață, speranță, fantezie, prospețime, bună dispoziție și se împletește într-un mod ireproșabil cu albastru, culoare ce creează senzația vidului și a nemarginirii. Sunt două culori care, te animă, care pot să te zvârcolească sau să te liniștească în același timp precum privirea fetei în roz. La fel ca ea, cele două culori pot să te facă să zâmbești fără motiv având impresia că devii altcineva.
01/24/2012 13:57:32
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one