Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

De partea cealaltă a aceluiași adevăr. Opoziția nereformată (Gabi Pitu)

De partea cealaltă a aceluiași adevăr. Opoziția nereformată

Gabi Pitu
Se pare că în România există opozitie, dacă nu știați. Nu e deloc agreabil pentru politicienii nostri să fie în opoziție, toți vor să se înghesuie la putere. Viața e crudă pentru toată lumea. La toți ni s-a întâmplat să dorim pe cineva și să fim respinși și să respingem pe cineva. Se pare că și în politică e ca în amor : dacă dragoste nu e, nimic nu e.
PDL-ul a trebuit să facă multe sacrificii pentru menținerea puterii. Orgoliul partidului a avut de suferit datorită alianțelor cu PNL și PSD, pentru că nu s-au îndestulat toți cei care s-au urcat în căruța PDL-ului și au trebuit acceptați și ceilalți la împărțirea atribuțiilor oficiale ( glumesc, a mălaiului vroiam să spun). Însă după alegeri și după cumpărarea de către PDL a parlamentarilor necesari lucrurile s-au schimbat. Acuma vor sau nu PSD și PDL trebuie să facă opoziție pentru că nu mai sunt în situația să negocieze nimic, și nici pomeni nu mai capătă.
Acuma a trebuit să treacă puțin să-și dea seama și cele două partide de chestia asta, adică timpul până la congresele celor două, în care bineînțeles s-au discutat programele politice( glumesc, de fapt s-au bătut care pe care cu mîrșăvie) pentru că viitorul țării primează.
Ce a fost la congrese?
Păi la PSD: congresul a fost o manifestare tipică a politicii de baltă dâmbovițene cu vedetă , deja obișnuită, Marean Vanghelie. În sfârsit a avut loc înmormăntarea lui Geoană care a eșuat lamentabil ca politician și probabil ar trebui pentru tot restul vieții să stea închis în casă și să-I fie rușine pentru că a uitat demult să mai fie om. A iesit un câștigător de circumstanță care ar putea să surprindă plăcut sau să fie mâncat de structurile gen caracatiță din PSD în reprezentarea fostului mic Titulescu- Victor Ponta.
Se va întări PSD-ul după toate acestea? Se pare că mintea cea mai limpede acolo e a bunicuței Ion Iliescu. Deci PSD-ul ar putea fi condus în urmatoarea vreme de un mos senil, singurul capabil să-I apare pe mulți papă lapte de acolo de Rasputin – Marean Vanghelie. PSD-ul ar trebui măcar să se apare împotriva lui Traian Băsescu și a PDL-ului care încă profită de capitalul de ură cumulate de PSD ca fost partid comunist și fost partid de guvernământ, iar faptul ca in 5 ani în care nu au avut puterea nu au reușit să-si schimbe măcar putin imaginea, ar fi absurd să vorbim de o reformă, ar trebui să ducă măcar de nevoie la olecuță de schimbări.
Mai recent PSD-ul a fost lovit de scandalul Voicu, care demonstrează pentru cei care nu bănuiau că in România există stat doar pentru ca niste băieți să prospere pe seama prostilor. Oameni ca Voicu sunt in toate structurile politice și în toate partidele. De fapt cazul Voicu pus împreună cu cel al lui Decebal Traian Remes și al primarului craiovean Solomon ne oferă perspective reală și îngrozitoare a felului în care se împarte dreptatea în țara asta. Pe mine mă doare foarte tare doar că justiția nu e oarbă și acționează în funcție de interesele politice. Oricum anul trecut pariam bani serioși ca anul acesta se vor face arestări de imagine, pentru că în lipsă de pâine trebuie să oferi oamenilor ceva, și să oferi spectacol prostimii prinde de când lumea. Pot să spun depre politica românească că e în permanentă campanie electorală, nush cât o să mai reziste stomacul oamenilor necăjiți care privesc ca al o telenovelă la televizor ce se întâmplă cu lumea în care trăiesc.
La congresul PNL nu au fost surprize, deși televiziunile au sperat la un rating la fel de ridicat ca în cazul congresului PSD. Crin Antonescu ocupă în momentul de față în loc provilegiat pe scena politică românească, el se întrece doar cu el însuși. S-a discutat mult pe modul în care s-a hotărât conducerea PDL-ului pentru că s-a facut într-un mod care nu prea are de a face cu spiritul liberal. Mult bla bla pe tema asta, însă partidul istoric PDL s-a impus prin lideri foarte puternici ceea ce i-a lipsit mult în perioada postrevoluție.
Critic la adresa domnului Antonescu s-ar putea discuta serios pe seama faptului că pare să urmeze un drum deja bătătorit de Traian Băsescu. O fi bun orator, cu priză la public, însă nu cred că se poate apropia de abilitățile lui Băsescu de a crea conflicte de ideii din nimic, și de a atrage atenția asupra sa și atunci când nu e cazul. Domnul Antonescu ar trebui să se impună ca personaj politic, partea în care a profitat de capitalul de ură adunat împotriva căpitanului de vas s-a terminat. Pare total ineficient să duci un război când adversarul e cel care face regurile, și deocamdată președintele Băsescu pare să se izolat la Cotroceni și așteaptă ca ceilalți să-și rupă gâtul.
Ce ar trebui totuși concret să facă opoziția? Păi în fața lor stă cel mai incompetent guvern posibil, care are mari probleme în a promulga și aplica orice fel de lege, probleme cu sindicatele, cu lipsa banilor pentru salarii și investiții, etc... și cu toate astea acest guvern nu vrea în ruptul capului să recunoască problemele...Opoziția ar trebui să spună exact poporului în ce rahat suntem pe cale să intrăm, noi ca țară, și să taxeze orice abatere a așa zișilor guvenanți.
Dar oare chiar avem opoziție sau toți fac parte din aceeași gașcă...????
Om trăi și om vedea.
03/25/2010 20:37:16
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one