Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Moftţiunea! (Gabi Pitu)

Moftţiunea!

Gabi Pitu
Pentru că politicienii noştri sunt extrem de preocupaţi de soarta televiziunilor şi a ziariştilor, şi pentru că sunt îngrijoraţi de nivelul de plictiseală al românilor, spectacolul politicii româneşti încearcă să fie dinamic, să facă rating, să dea bine, ce să mai.
Probabil şedinţele din parlament ar trebui deschise cu punctele de rating obţinute de politicienii în atât de fără sens talk-showurile de cu seară (Bă Boc!, te-am spart aseară, ar zice Ponta în Parlament).
Deci din acelaşi serial pe care îl urmărim de 20 de ani, începând cu revoluţia, ni s-a mai oferit recent o porţie din reality show-ul România, o ţară amuzantă condusă de actori de dramă trişti.
Moţiunea, care cică ar fi fost răspunsul poporului la pachetul de păcăleli anticriză al guvernului Boc, chiar nu a fost nimic. Toată lumea ştia că nu va trece. Unii au adoptat o atitudine de genul că ar fi o victorie a lui Traian Basescu, care e în continuare jucător si câştigător. Doar că de data asta adversarul încă nu a apucat să răspundă (pensionari şi bugetari la pachet).
PNL şi PSD par să se distreze de minune, pentru că ştiu că peste 2 ani PDL-ul aproape nu va mai exista, şi relaxarea şi încrederea cu care se prezintă la televizor par să numere zilele când vor fi invitaţi la ciolan. Totuşi există şi posibilitatea să găsească doar un os.
Foarte interesant cum funcţionează democraţia domnului Băsescu, puterea fiind prea putere, ea nu mai reprezintă interesele nimănui în afară de ale ei. Pentru la nici o decizie nu se oferă alternativă. Chiar proprii parlamentari PDL sunt ameninţaţi şi şantajaţi să voteze cum vrea partidul.
Mi-e silă de tot ce se discută în România, majoritatea lucrurilor spuse sunt fără rost, de făcut nu se face nimic ca lumea. O să fie greve, frustrarea şi neputinţa vor creşte, sărăcia şi mai şi, leul se va duce în cap.
Lumea se schimbă şi noi odată cu ea iar cei puternici vor trece mai uşor peste greutăţi, cei slabi mai greu dar chiar nu cred că o să vină sfârşitul pentru nimeni.
Viaţa îşi va urma cursul normal, lumea va bea şi va face politică poate cu o pasiune mai mare, oamenii se vor iubi şi vor face copii rupânduli-se de criză şi de lipsa locurilor de muncă. Ne vom invidia vecinii în continuare, că Georgel e pensionar şi Vasile şomer, şi că Georgel stă mai mult degeaba. Ne vom înşela iubitele şi minţi prietenii indiferent de valoarea cursului leu-euro. O să ne uităm cu nesaţ la telenovele, o să rupem butoanele la tastatura vorbind pe messenger, o să jucăm FIFA sau alte jocuri în reţea, fără să ne pese de indicele bursier.
Şi aşa mai departe…
06/26/2010 13:43:17
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one