Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Preş-guvernul, FMI(foamea-i la ei) şi jocurile foamei (Gabi Pitu)

Preş-guvernul, FMI(foamea-i la ei) şi jocurile foamei
Gabi Pitu
No, a sosit si ceasul al 12-lea, s-au terminat banii! Ce ne facem, ce ne facem!!!??? Păi împarţim ce avem, mai încolo vedem. Cam aşa gandesc cei care ne conduc şi aşa se gandeşte de ani buni la noi!
Treaba asta cu criza nu a fost luată în serios nicăieri în lume, de ce la noi s-ar fi procedat diferit. A părut de la bun început un vis urât, cei mai mulţi au zis ca e suficient sa traga somn bun şi când se vor trezi totul isi va relua cursul normal.
Până la urmă preş-guvernul a procedat greşit pentru cu nu e dipus să renunţe la furturile şi privilegiile clientelei politice, dar cu o urmă de demnitate pentru că nu s-a lovit din nou în mediul privat care probabil ar fi însemnat un fel de dezastru naţional. De ce? Pentru că scăderea veniturilor statului a fost legată direct proporţional legată de scăderea activităţii în mediul privat. Mărirea pensiilor şi a salariilor bugetarilor a fost facută la nivelul lui 2008, an în care putea fi susţinută cu mari riscuri. Asta în loc ca surplusul de bani să fie trimişi la investiţii ce ar fi generat o creştere durabilă. Miza erau însă alegerile, şi Băsescu a reuşit să păstreze puterea. Obiectiv atins.
Deşi la noi în ţară se merge pe principiul să moară şi capra vecinului, mi-e greu să cred că aversitatea mediului privat e atât de mare faţă de întreţinuţii de stat şi invers cum e descrisă în media în ultima vreme. Până la urmă suferim cu toţii şi împărţim această suferinţă. E cumva natural ca cei din privat să zâmbească puţin când urmăresc valul de proteste declanşat instant aproape. Ei suferă de doi ani şi nu au cui să se plângă (patroane, dacă nu imi dai salariul pe luna asta te dau afară, te sparg mă!! – nu cred că îşi permit prea mulţi să o zică). În plus cei de la stat beneficiau de măriri salariale in perioada in care începuse concedierile şi blocarea salariilor în mediul privat.
Spectacolul de la tv e impresionant. Mogulii şi oamenii preşedintelui îşi continuă lupta, totul sub privirile cumva indifente ale oamenilor care merg la servici fără speranţa unor vremuri mai bune.
Valul de ură care a cuprins România deodată împotriva preşedintelui e puţin suprinzător. (Băsescu! România îţi dă muie!) Protestele sunt însă normale. O să ne distrăm până la intrarea in vacanţă. Greve generale şi tot tacâmul. Părerea mea e că cei care s-au revoltat acuma aşa puternic sunt ipocriţi, Sunt tot aia care l-au votat în speranţa că îşi vor păstra privilegiile.
Oricum PDL-ul şi Băsescu cu toate serviciile secrete în spate şi cu impresionantul aparat de manipulare creat în ultimii ani, dau semne de slăbiciune tot mai puternice. Băieţii sunt tot mai derutaţi.
Ce o să se întâmple până la sfârşitul anului totusi dincolo de sfera televizorului, în lumea reală? Păi eu cred că de anul acesta oamenii vor începe să perceapă realitatea, până la urmă noi românii am fost săraci tot timpul, dar atunci când unei naţiuni i se promite de 50 de ani un viitor mai bun( la început a fost comunismul, nu a mers, am tânjit cel puţin un deceniu să ajungem în UE , se pare că nici acum nu e mai roz).
Cea mai mare problemă a noastră în momentul de faţă e că nu prea mai există minciuni plauzibile despre un viitor luminos! Oamenii rămaşi fără speranţă sunt foarte periculoşi.
Eu în momentul de faţă nu aş vrea să fiu în pielea celor care ne conduc în următorii ani, care vor trebui să confrunte furia unei populaţii extrem de frustrate din cauza minciunilor lor, lipsită de speranţă, cu un mare grad de îndatorare foarte mare faţă de bănci care se va confrunta cu inflaţie, şomaj, lipsa locurilor de muncă şi venituri foarte mici.

PS- România are drumuri jalnice şi cu toate astea pe o porţiune mică de asfalt circulabil am fost prins de radar! Să ma enervez?
05/28/2010 19:01:03
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one