Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Real life and on-screen politics (Gabi Pitu)

Real life and on-screen politics

Gabi Pitu

Aprilie e o luna anostă, şi de când gagicile se imbracă mai lejer cine mai are chef de lucruri serioase! Luna păcalelior şi a păcănelilor.
La televizor în fiecare zi pare că suntem în faţa unui boom istoric, istoria se scrie şi noi suntem conectaţi la ea. În consecintă viaţa politică românească pare agitată, la cât se vorbeşte la noi despre orice ar trebui sa fim mult mai bine. România pare un butoi de bulbere gata să explodeze. E aşa de multă vreme şi fără a face booom nu a scos nici măcar un fîsss.
Societăţii de consum în care trăim i s-a dat de la bun început televiziunea . Imaginea cea mai reprezentativă pentru omul zilelor noastre mi se pare cea cu un burtos mestecând pe canapea, cadru des întalnit şi în filme. Celor 10 cititori la care sper le propun un exercitiu: renunţaţi timp de o săptămână să vă uitaţi la televizor! Cu siguranţă viaţa vi se va părea mai interesantă dacă nu, cel putin diferită. Puteţi câştiga ceva cu timpul economisit şi ghici ce? Nu o să pierdeţi nimic. Ştiu că e greu să ne acceptăm pe noi singuri cu gândurile noastre dar trebuie măcar sa încercăm. Alternativa e să privim la unii care fac ce le place şi câştigă de pe urma asta, iar cei care care se uită nu există.
Ar trebui să scriu despre ce s-a mai întâmplat pe scena politică în ultima lună. Despre DNA şi stenograme, guvern, opoziţie, oameni politici şi hotârârile lor. Nu pot pentru că am imaginea a ceea ce înseamnă real life, iar ce văd la TV mi se parea un film de categoria a 5-a, toţi politicienii noştri meritând o zmeură.
Despre DNA ce pot spune e că oferă materiale pentru fotografi, din toate arestările spectaculoase nu s-a ales nimic şi asta nu o să schimbe. Ce ar putea să se întâmple ca să intrăm în normalitate? Procurorii să se autodenunte, poliţiştii, şi toţi oamenii legii la pachet. Cred că am fi mai fericiţi. Şi aşa naţia asta e innebunită să-şi facă dreptate de una singură. De paşti cazul bătrânului bătut pe trecerea de pietoni, al iubitului gelos care şi-a băgat prietena în spital, şi toate ştirile în general nu spun decât că românii au uitat de mult noţiunile de corectitudine şi bine. România e ţara unde verbul ‘a face’ e sinonim cu înşela( a combina).
Pentru guvernul bo-Boc am o listă de lecturi :
-orice carte de genul Noţiuni elementare de economie -venituri minus cheltuieli egal rezultat chiar de când e lumea. Nu ştiu cine i-a păcălit pe cei de la putere dar rezultatul trebuie să fie mai mare ca cheltuielile. Ei continuă să nu înţeleagă.
- Ar putea să înceapă În căutarea timpului pierdut, cu siguranţă va deveni best-seller pentru România in următorii ani(chiar şi preşedintele Băsescu ar putea încerca în cazul în care termină mandatul ăsta să-l citească pe Mircea Cărtărescu).
De precizat e că lista de lecturi a guvernanţilor cuprinde titluri serioase:
- Împrumut la FMI, vol 1,2,3-ediţie ce se apropie de epuizare(roman poliţist pentru că ştim cum începe dar aşteptăm cu sufletul la gură să vedem cum se termină)
- Măriri salariale – pentru pasionaţii de SF
- Legislaţie – ficţiune pură
- Vorbe înţelepte ale colegilor de partid- antologie a înţelepţilor în viaţă
Lista poate continua dar mă gândesc cu groază să nu fie vreun scriitor printre ei. Pe Vosganian guvernarea la făcut să scrie cartea anului 2009, deci să fii la putere poate fi o sursă teribilă de inspiraţie.
Băsescu a iesit prima data public şi şi-a criticat părinteşte propria creaţie, guvernul bobocel, pentru că se pricepe, nu de alta. Nu e o persoana responsabilă.
Si pentru cei care aveau sperante, o veste de ultim moment, surprinzătoare. In România nu se va construi nici o autostradă anul ăsta chiar dacă Mircea Badea si-ar băga penele în fund de data asta.
E obositor să te gândeşti la România, dar mamă ce fund de gagică am văzut.
04/23/2010 22:33:01
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one