Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

Un drum fără întoarcere : Băsescu (Gabi Pitu)

Un drum fără întoarcere : Băsescu
de Gabi Pîţu

După alegerile de la sfârşitul anului 2009 am răsuflat uşurat. Nu datorită deznodământului alegerilor ci faptului că am simţit că s-a terminat. După 2 ani de campanie electorală eu mă simţeam epuizat deşi nu am avut nici o treaba cu lupta electorală. 2 ani care au supt cam toate resursele tărişoarei, şi faptul că s-au suprapus peste criza economică mondială a făcut ca tot ce s-a facut bun în ultimii ani să se irosească si sa ne vindem pentru prezentul incert şi viitorul foarte nesigur.
Concluzia alegerilor a fost surprinsă foarte bine de ziaristul Cristian Tudor Popescu care a spus : e a doua oară consecutiv când partidul comunist e înfrânt de securitate. Adevărat si no comment.
Mi-e destul de greu să vorbesc despre personajul Traian Băsescu, am vrut sau nu el e imaginea în oglindă a felului în care îşi percep românii conducătorul (el lider maximo) pentru că mie cel puţin din prisma declaraţiilor date de acesta de-a lungul timpului mi se pare un Don Quijote de la Mancha, şi cu siguranţă are şi un Sancho Panza al lui în persoana lui Emil Boc. Mulți ar face speculaţii şi pe seama existenţei unei Dulcineei, dar aici nu vreau să mai fac speculaţii.
Adevărul e că realegerea lui Băsescu cred că i-a făcut pe mulţi români să se întrebe dacă mai merită să-i mai dea vreo şansă acestei ţări. Unul dintre aceştia e Mircea Badea, care a spus după alegeri că nu mai întelege această ţară si va renunţa să mai folosească celebra frază : trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul. Un gest just. Dar încă ceva ce se pierde, parcă ţara asta renunţă la tot ce ar avea conţinut.
Îl bănuiam pe domnul Traian Băsescu a fi bolnav de putere dar trăiam cu speranţa că încă după 5 ani de mandat se va termina şi poate România va merge pe al drum mai bun. Se pare că la Cotroceni ni se pregătesc nişte surprise. Într-un fel scenariul pe care am să vi-l expun pare logic prin prisma lucrurilor întâmplate în ultimii ani. Ce e clar e că Băsescu nu a câştigat niciodată ca fiind cel mai bun, ci a câştigat pentru că ceilalţi au fost mai slabi ca el. şi cred cu tărie că a avut grijă ca lucrurile să se întâmple astfel. De exemplu l-a pregătit şi susţinut pe Mircea Geoană timp de 5 ani în fruntea PSD. Mircea Geoana cred că dacă ar candida şi contra umbrei sale ar pierde asta după ce în prealabil fusese anunţat câştigător. Deci Traian l-a susţinut pe Mircea ca să aibă pe cine bate (dacă nu PSD-ul nu ar fi fost invitat la guvernare scaunul lui Geoană s-ar fi clătinat foarte rău). Asta e lumea politicii si Băsescu a câştigat, acuma ce mai contează mijloacele. În plus când s-a întâmplat de la revoluţie încoace să avem în turul doi nişte candidaţi cât de cât acceptabili( perechea Basescu-Geoana, a fost precedată de perechea Băsescu-Năstase, la rândul ei precedată de perechea Iliescu-Vadim).
În aceste condiţii nu pare urmă de îndoială că Băsescu nu va renunţa la putere după încheierea mandatului de preşedinte. Deci cu paşi mărunţi va fi urmat modelul Putin. Băsescu va încerca să-şi asigure majoritatea parlamentară, probabil se va face o noua rectificare a constituţiei, se vor stabili noi prerogative ale preşedintelui şi premierului, lupta de descreditare a Parlamentuli va fi dusă în continuare de instituţiile statului subjugate Serviciilor la rândul lor aflate la ordinea preşedintelui.
Oricum perioadele de criză au favorizat dictaturile şi spre asta ne îndreptăm acum.
Unde ne aflăm noi oamenii obişnuiţi în raport cu preşedintele Băsescu? După o vreme din ce în ce mai puţini oameni inteligenţi au mai ascultat discursurile mincinoase ale acestuia la nivelul PDL discursul a început să se orienteze către categoriile sociale mai puţin favorizate cu toate că acestea au suferit cel mai mult în timpul guvernării PDL.
Eu cred că ei pot miza pe voturile celor care lucrează la buget şi pe care orice ideie de reformă îi înspăimântă ( de aceea anul trecut nu s-a luat nici o măsură).
Oricum peisajul politic din România e absolut înspăimântător şi dacă am vorbit critic despre Traian Băsescu nu înseamnă că am măcar vreo opinie bună despre cineva din politica românească.
Până la urmă speranţa de reformare a clasei politice există datorită crizei economice. Sunt convins că România va intra într-o criză atât de profundă încât nevoia de reformă se va impune cumva de la sine.
Oricum la nivel de discurs mi s-a părut cel puţin amuzant felul în care şi-a însuşit ca realizări ale mandatului său, preşedintele Băsescu, absolut toate lucrurile bune întâmplate în perioada 2004-2009(daca se intampla asa ceva in Romania are legatura cu oamenii si nu cu tara). A negat că ar fi avut vreo legătură cu guvernarea în această perioadă el ducând luptele sale. Cert e cu după atâţia ani cu Băsescu eu nu am văzut nici măcar o schimbare în bine a societăţii în care trăiesc. Universul politic în strânsă legătură cu cel media a făcut din România un o ţară parcă descrisă de Orwell în 1984. Asta şi datorită faptului că cei care îl susţin pe Băsescu nu acceptă nici un fel de critică la adresa lui şi reacţionează dur şi grotesc în aceste cazuri.
Trăim în România…
02/23/2010 22:37:21
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one