Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!


Revista „Romania Azi" nu se vrea a fi „altfel”. Altfel sunt toate revistele. Noi vrem să fim numai diferiti. Diferiți în sensul ca vom promova normalul și firescul ca parte a cotidianului. Chestiuni care, la ora actuală, se află în contradicție. Evident, aceasta revista nu este nimic altceva decât o „aflare în treabă” a unor frustrați dar, totuși, parafrazând un fost prim-ministru, cititorii noștri sunt mai deștepți decât scriitorii altora. Așa că,vă rog, nu ne acordați nicio șansă. Adevărul e ca suntem foarte plictisitori. Tratăm exact aceleași probleme pe care le tratați și dumneavoastră care, normal, le tratați mult mai bine.

Nu, nu vrem sa trăim într-o lume mai bună. Aceasta este excelentă. Doar puțin prăfuită și neunsă. Scârție. În încercarea noastră de-a o unge, ne vom murdări mâinile cu cea ce se cheamă „societate”. O instituție menită să ajute omul dar care lucreză în detrimentul său. Singurul ei merit e acela că ne unește pe toți împotriva a ceva. Care este numele acelui ceva nu poate ști decât fiecare în parte.

Sincer, nu aveți niciun motiv sa ne citiți. Nu suntem geniali. Dar măcar încercăm.

Cu respect, Dragoș Huțuleac-editor
Membri onorifici: L.D. Clement, Emilia Guliciuc, Viorel Guliciuc

Colegiu redactional: Gabriela Alionte, Cornelia Bratu,Cristina Bîndiu, Daniela Ceredeev, Dandeş Albert Aurel,Marius Esi, Marius Cucu, Mitric Dănuţa, Gelu Clitnovici, Damian Gheorghiu, Corina Gheorghiu,Ovidiu Hutuleac ,Gabi Pîţu, Ilie Sauciuc

Colaboratori: Caciuc Adriana

Editor: Dragoş Huţuleac

Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 10 lei/artico,l pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: revistaromaniaazi@yahoo.com. Vă mulţumim!
Revista apare in data de 24 a fiecarei luni.
Incepand cu anul editorial 2013-2014 puteti publica in revista noastra articole contra sumei de 30 lei/articol pe care ii veti depune in contul RO21BRDE340SV37012943400, deschis la banca BRD, titular cont Dragos Hutuleac. Confirmarea de plata o puteti face telefonic la 0742 281 934 sau atasati chitanta scanata alaturi de articolul trimis online. In acest pret intra eliberarea unei adeverinte de publicare, necesare portofoliului personal. Asteptam articolele dv. la adresa: edituracadrelordidactice@yahoo.com. PUBLICAM ORICE ARTICOL CARE SE INCADREAZA IN TEMATICA RUBRICILOR PE CARE LE DETINEM!!! Vă mulţumim!
Anul IV

ISSN 2067 – 5178

Recieve news about this website directly to your mailbox

EXERCITII ŞI PROBLEME UTILE ÎN PREDAREA FRACŢIILOR (Negura Ancuta)

EXERCITII ŞI PROBLEME UTILE
ÎN PREDAREA FRACŢIILOR

Negura Ancuta

1. Un baton de ciocolată se taie în 7 părţi egale. Scrieţi sub formă de fracţie cât reprezintă din batonul de ciocolată: o parte, două părţi, trei părţi, cinci părţi, şapte părţi.
2. Scrieţi ce fracţie din numărul zilelor lunii martie reprezintă:
- patru zile;
- o săptămână;
- ziua de 8 martie;
- ziua de 22 martie;
3. Coloraţi dreptunghiurile de mai jos, respectând culorile date şi părţile pe care le ocupă acestea. Găsiţi cel puţin două posibilităţi de a desena fiecare dreptunghi:
a) roşu; verde; alb. a)
b) galben; albastru; negru.
c) negru; roşu; galben.

b) c)4.Grupaţi fracţiile: după felul lor în subunitare, supraunitare, echiunitare.
5. Scrie fracţiile care au:
- numărătorul 10 şi numitorul mai mic decât 3;
- numitorul 5 şi numărătorul cuprins între 14 şi 18;
- numărătorul 2 şi numitorul un număr natural mai mic decât 5;
- numitorul 3 şi numărătorul un număr natural mai mare decât 6 şi mai mic decât 5;
- numărătorul 13 şi numitorul numere pare mai mici decât 10.
6. Scrie folosind numai cuvinte, următoarele fracţii: , .
7.Mama cumpără într-o zi m de stofă, iar a doua zi, cu 2 mai multă. Câţi metri de stofă a cumpărat în total?
8. Într-o pungă sunt 3kg de zahăr, în alta cu mai puţin. Câte kg de zahăr se află în ambele pungi la un loc?
9. Calculează:

10.Află termenul necunoscut:
; ; ; ;
< 11.Un călător a parcurs 12 km, ceea ce reprezintă din lungimea unui drum.Află lungimea drumului. 12. Un drum este egal cu din alt număr, iar suma lor este 80. Află numerele. 13.Află un număr, ştiind că înmulţindu-l cu , obţinem acelaşi rezultat ca atunci când scădem 30 din el. 14. Într-un grup de elevi, numărul fetelor este de două ori mai mare decât numărul băieţilor. Dacă ar mai veni în grup 9 băieţi şi numărul fetelor ar rămâne acelaşi, atunci numărul băieţilor ar fi egal cu din numărul fetelor. Câţi băieţi şi câte fete sunt în grup? 15. Dintr-un balot de stofă în lungime de 12m, o persoană cumpără din balot şi încă m. Câţi metri de stofă au rămas în balot? 16.Maria merge în vizită la bunici. Ea a parcurs km, ceea ce reprezintă din lungimea totală a drumului pe care îl are de parcurs. Ce lungime are drumul? 17. Lucrând la fel, în acelaşi ritm, 10 muncitori termină o lucrarea în 4 ore. În cât timp vor termina aceeaşi lucrare 8 muncitori, având acelaşi ritm de lucru? 18. Din 50 l de lapte se obţin 6 l de smântână. Câţi litri de smântână se obţin din 200 l de lapte? 19.Un robinet goleşte un rezervor în 4 ore. Al doilea robinet îl goleşte în 6 ore, iar al treilea, în 12 ore. Dacă cele trei robinete ar funcţiona, simultan, în cât timp ar goli bazinul? 20. Lalele din grădina bunicului au început să înflorească. În fiecare zi se dublează numărul lalelelor înflorite. În câte zile vor înflori toate lalelele, dacă după 6 zile au înflorit jumătate din ele? 21. Suma a patru numere este 1100. Al doilea număr este un sfert din al patrulea. Primul este de două ori mai mare decât al doilea şi cît jumătate din al treilea. Află cele patru numere. 22. Dintr-o şcoală, o parte din elevii claselor a IV-a au plecat în drumeţie. Cei 36 de elevi au fost aşezaţi în coloană câte unul. Unul din elevi, Adrian, constată că numărul elevilor din faţa sa este egal cu un sfert din numărul elevilor din urma sa. Al câtelea din şir este Adrian? 23. Află numerele a,b,c,d, ştiind că sunt îndeplinite simultan condiţiile: a=2568 b este din a; c este din b; d este din (b+c). 24. Într-un coş sunt de 5 ori mai multe nuci decât în al doilea coş. Dacă 120 de nuci din primul coş s-ar muta în al doilea, atunci numărul de nuci s-ar muta în al doilea, atunci numărul de nuci din al doilea coş ar reprezenta din numărul nucilor din primul coş. Câte nuci sunt în fiecare coş? 25.Scoate întergii din următoarele fracţii: 26. Introdu întregii în următoarele fracţii: . 27.Află o fracţie echivalentă: a) cu şi care să aibă numitorul 100; b) cu şi care să aibă numărătorul 4. 27. Compară fracţiile, folosind semnul potrivit:<, =, >.
şi ; şi ; şi ; şi ; şi ; şi .
28. Reprezintă cu ajutorul unor segmente de dreaptă următoarele fracţii:
30. La un concurs de cultură generală au participat 18 echipe. Dintre acestea, au ocupat locul I şi au ocupat locul al II-lea. Câte echipe au ocupat locul al III-lea, ştiind că toate echipele participante au fost premiate? Scrieţi sub formă de fracţie numărul echipelor care au ocupat locul al III-lea.
31. Un meşter olar a mers la târg cu 532 de vase delut. În prima zi a vândut din numărul vaselor, iar în a doua din numărul vaselor rămase după prima zi. Câte vase de lut mai are meşterul după două zile de târg?
32. Un prisăcar a strâns de la stupi 70 borcane cu miere. din totalul borcanelor sunt cu miere polifloră, din restul borcanelor sunt cu miere de salcâm, iar restul sunt cu miere de tei. Câte borcane cu miere, din fiecare fel, a strâns prisăcarul?
33. Află un număr, ştiind că din jumătatea lui este 872.
34. Suma a trei numere x,y,z este 312. Dacă din primul număr s-ar scădea , din al doilea , iar din al treilea , cele trei numere ar fi egale. Află cele trei numere.
35. După ce a parcurs din lungimea unui drum, un automobilist constată că a parcurs cu 248 km mai puţin decât din drum. Care este lungimea drumului?
36. O grădină dreptunghiulară are perimetrul de 8400 m. Numai pe lungimi se plantează tei din 5 în 5 m. Câţi tei se plantează, dacă lăţimea reprezintă din lungime?
37. Într-o şcoală sunt 2380 elevi. Dintre aceştia sunt fete. Află câte fete şi câţi băieţi sunt în acea şcoală.
38. La o alimentară s-au adus 976 kg zahăr. În prima zi s-a vândut din întreaga cantitate, iar a doua zi din cantitatea rămasă. Câte kilograme de zahăr au mai rămas?
39. Iulia cumpără o cutie de mazăre. Cât cântăreşte conţinutul dacă numai cutia goală cântăreşte 70g, adică din greutatea cutiei pline.
40. Cu din banii pe care îi are, Caludiu cumpără un stilou de 9 lei, iar din rest un atlas botanic. Câţi lei a avut Claudiu şi cât costă atlasul?
01/04/2011 16:22:25
hutuleacd
In numele libertatii absolute de exprimare, autorii raspund in mod direct de continutul materialelor publicate sub semnatura proprie
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one